Breaking

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Διαβάστε γιατί η σοκολάτα γίνεται άσπρη αν δεν τη φας γρήγορα


Για πολλούς ανθρώπους ανά το κόσμο η σοκολάτα είναι ένα αναντικατάστατο προϊόν το οποίο τους προσφέρει αμέτρητη ευχαρίστηση καθημερινά. 

Όμως κάθε χρόνο εκατομμύρια σοκολάτες πηγαίνουν χαμένες όταν αυτές αποκτούν μια παράξενη όψη σαν να έχουν πάνω τους άσπρη σκόνη.

Αυτή η αποκρουστική άσπρη σκόνη που σχηματίζεται πάνω στη σοκολάτα δημιουργείται όταν τα λιπαρά συστατικά που περιέχει η σοκολάτα αρχίζουν και αναδεικνύονται στην επιφάνεια της. Ο κυριότερος παράγοντας που προκαλεί αυτό το παράξενο φαινόμενο είναι η θερμοκρασία στην οποία έχουμε τα γλυκίσματα μας.

Όταν έχεις αποθηκευμένη την σοκολάτα σε υπερβολικά ζεστό η σε υπερβολικά κρύο μέρος θα προκαλέσει την εμφάνιση αυτού που λέγεται “ασπρίλα λίπους”. Αυτή η ιδιότητα της σοκολάτας οδηγεί κάθε χρονιά χιλιάδες καταναλωτές να κάνουν παράπονα για τα γλυκά που αγόρασαν.

Πάντως οι επιστήμονες μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν τι είναι αυτή η άσπρη σκόνη στη σοκολάτα αλλά και πως η “ασπρίλα λίπους” εμφανίζεται στην επιφάνεια της σοκολάτας. Χρησιμοποιώντας τις μεγαλύτερες ακτίνες X που υπάρχουν στο κόσμο σε ένα εργοστάσιο στο Αμβούργο της Γερμανίας οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η “ασπρίλα λίπους” αναδεικνύεται στην επιφάνεια μέσα από μικροσκοπικά ραγίσματα της σοκολάτας τα οποία προκαλούνται όπως είπαμε από την αποθήκευση της σε μη κατάλληλη θερμοκρασία.


Σύμφωνα με τους ειδικούς η καλύτερη θερμοκρασία για να αποθηκεύσετε την σοκολάτα είναι 14 με 18 βαθμούς Κελσίου έτσι θα αποφύγετε την ασπρίλα και θα φάτε την σοκολάτα σας στην μέγιστη δυνατή ποιότητα.

Πάντως η “ασπρίλα λίπους” παρά την άσχημη εμφάνιση που προσδίδει στην σοκολάτα δεν την κάνει ακατάλληλη για βρώση οπότε όταν παρατηρήσετε ξανά άσπρα σημάδια μην φοβηθείτε καθόλου και φάτε ήσυχοι την σοκολάτα σας!

[Πηγή]

Κάντε Like στην σελίδα μας στο facebook.... είναι η καλύτερη ανταμοιβή!