Breaking

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Ο Stephen Hawking είχε πει ότι η Γη θα σταματήσει να υπάρχει σε 200 χρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ➡ ΕΝΑ LIKE Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ➡

Ο διασημότερος επιστήμονας μετά από τον Albert Einstein, ο πρόσφατα συγχωρεμένος Stephen Hawking, ήταν ευρέως γνωστός για τα πρωτοποριακά του έργα στην φυσική και την κοσμολογία.

Ο Hawking έμαθε να διαβάζει από την ηλικία των 8 ετών και ήταν αρκετά μέτριος φοιτητής στο πανεπιστήμιο, αλλά στην ηλικία των 21 ετών άλλαξε εντελώς την κοσμοθεωρία του, λόγω της ασθένειάς του και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην κοσμολογία.

Στις λαμπρές θεωρίες του, ο επιστήμονας προσπάθησε να εξηγήσει πώς το σύμπαν μας λειτουργεί με πολύ βαθύ τρόπο - αν και μερικές φορές οι απόψεις του για το μέλλον της Γης και της ανθρωπότητας ήταν εξαιρετικά απαισιόξοδες.

Ας δούμε μερικά από τα πιο τρομακτικά πράγματα που πρόβλεψε ο Hawking που εξηγούν πώς και πότε θα τελειώσει ο κόσμος μας.

Τα γενετικά τροποποιημένα εμβόλια θα έχουν δραματικές συνέπειες.


Ο Hawking είχε πει ότι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα δεν προέρχεται από την φύση αλλά από αυτό που οι άνθρωποι δημιούργησαν.

Το γεγονός ότι οι επιστήμονες άρχισαν να παίζουν με γενετικά τροποποιημένους ιούς με σκοπό να θεραπεύουν τις ανθρώπινες ασθένειες, αλλά και την χρήση θανάσιμων ιών στους οποίους αναμιγνύουν DNA ανθρώπων, αγελάδων και σκύλων, πιθανών να επιφέρουν βλάβες στους ανθρώπους. Επιπτώσεις τις οποίες δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

Οι εξωγήινοι θα εισβάλουν στον πλανήτη μας.


Ο Hawking πίστευε ότι υπήρχαν άλλες μορφές ζωής στον κόσμο και ότι δεν ήταν φιλικές.

Το 1983, ο Hawking μαζί με τον James Hartle επινόησαν τη θεωρία «χωρίς σύνορα» που περιγράφει πως η Γη βρισκόταν σε ύπαρξη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Έκρηξης. Αργότερα, η ιδέα εξελίχθηκε στη θεωρία των «πολυωνύμων» του Χόκινγκ. Σύμφωνα με τη θεωρία, ο Κόσμος μας είναι μόνο ένας από τους πολλούς ξεχωριστούς Κόσμους που δημιουργήθηκαν από μια σειρά από άλλα "Μεγάλα Χτυπήματα".

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι οι αλλοδαποί θα ήθελαν να σπάσουν άλλα ζωντανά όντα σε άτομα.

Το σύμπαν θα φτάσει στο τέλος του.


Στην τελευταία του δουλειά που ολοκληρώθηκε δύο εβδομάδες πριν πεθάνει, ο Hawking προέβλεψε ότι το σύμπαν μας τελικά θα εξασθενίσει στο σκοτάδι, καθώς όλα τα αστέρια θα έχαναν την ενέργειά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, κατά την γνώμη του, πρέπει απεγνωσμένα να φτάσουμε σε άλλα σύμπαντα το συντομότερο δυνατό, αν θέλουμε να επιβιώσουμε.

Τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τον άνθρωπο.


Αν και η ζωή του ίδιου του Χόκινγκ εξαρτιόταν από την τεχνητή νοημοσύνη, δεν το πίστευε καθόλου. Είχε πει ότι θα μπορούσε να είναι η "χειρότερη εφεύρεση της ιστορίας του πολιτισμού μας", καθώς μπορεί να αντικαταστήσει τους ανθρώπους εντελώς.

Παρά την τρέχουσα χρησιμότητα της AI, προειδοποίησε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών θα μπορούσε να είναι ένα θανατηφόρο λάθος, αν δεν είχαμε επίγνωση των κινδύνων που θα μπορούσε να μας φέρει. "Μόλις οι άνθρωποι αναπτύξουν τεχνητή νοημοσύνη, θα ξεκινήσει μόνη της και θα επανασχεδιαστεί με έναν συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό", προέβλεψε. Με αυτόν τον τρόπο, αυτή η νέα μορφή ζωής θα μπορούσε να ξεπεράσει τους ανθρώπους.

Τα πυρηνικά όπλα θα καταστρέψουν τον ανθρώπινο πληθυσμό.


Κατά τη γνώμη του Χόκινγκ, η επιθετικότητα και η παράλογη συμπεριφορά είναι τα χειρότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που πρέπει να ξεφορτωθούμε. Ωστόσο, δεν υπάρχει σημάδι μείωσης των συγκρούσεων στις μέρες μας και η ανάπτυξη στρατιωτικοποιημένης τεχνολογίας και όπλων μαζικής καταστροφής θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες που θα σήμαινε το τέλος του κόσμου μας.

Θα χρειαστεί να βρούμε έναν άλλο πλανήτη για να ζήσουμε.


Σύμφωνα με τον Hawking, πρέπει να βρούμε έναν άλλο πλανήτη για να ζήσουμε μέσα σε 100 χρόνια, αλλιώς θα πεθάνουμε καθώς ο πλανήτης μας έχει ήδη «φθάσει στο σημείο μη επιστροφής». Για να σωθούμε από τέτοια προβλήματα όπως τεράστια πληθυσμιακή ανάπτυξη, ρύπανση, η αποψίλωση των δασών και οι πανδημίες πρέπει να γίνουμε ένα πολυ-πλανητικό είδος και να ανακαλύψουμε νέους κόσμους.

Αυτοί είναι μερικοί πλανήτες που θα μπορούσαν να κατοικηθούν στο μέλλον:

Αν και η Σελήνη, φυσικός δορυφόρος της Γης, δεν έχει καμία ατμόσφαιρα, είναι το πλησιέστερο ουράνιο αντικείμενο στον πλανήτη μας που έχει τεράστιες καταθέσεις φυσικών πόρων. Εκτός από αυτό, υπάρχουν στην αρχιτεκτονική τους αρχαίοι σωλήνες λάβας, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι η ιδανική τοποθεσία για την κατασκευή των πρώτων ανθρώπινων αποικιών.

Ο Άρης με το τοξικό του χώμα, το συντριπτικό κρύο και την άθικτη ατμόσφαιρα δεν είναι προφανώς ένα καλό μέρος για να ζήσει κανείς. Αλλά μια κατάλληλη προσέγγιση για την κατασκευή καλά προστατευμένων διαστημικών βάσεων θα μπορούσε να βάλει την ανθρωπότητα στο αρχικό στάδιο της αποικιοκρατίας του διαστήματος.

Το Ceres είναι ένας πλανήτης νάνων μεταξύ του Άρη και του Δία που βρίσκεται σε μια ζώνη αστεροειδών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστρονόμων, θα μπορούσε να αποτελείται από το 25% του νερού που είναι καλό για τα ανθρώπινα όντα. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης ατμόσφαιρας, δεν θα μπορούσαμε να βιώσουμε τις καιρικές αλλαγές ή να δούμε τα χρώματα του ουρανού, ενώ ζούσαμε εκεί.

Η Europa, καλύπτεται με μια παγωμένη κρούστα που θα μπορούσε να αποκαλύψει τους ωκεανούς του νερού. Από την άλλη πλευρά, έχει θανατηφόρα και τεράστια ακτινοβολία, όπου οι άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσουν, και οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά παγωμένες.

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου, ο Τιτάνας, θα μπορούσε επίσης να είναι ένα τερματικό μέρος για ανθρώπους. Ένα από τα πλεονεκτήματα της ζωής εκεί, είναι ότι έχει μια ατμόσφαιρα που προστατεύει την επιφάνεια από ακτινοβολία και τους μετεωρίτες.

Ο "ξάδελφος" της Γης, "Kepler-452b", περιστρέφεται περίπου 1.400 έτη φωτός μακριά από εμάς και μοιάζει ακριβώς όπως ο πλανήτης μας. Θα μπορούσε να υπάρχει υγρό νερό στην επιφάνεια του, αλλά καλύπτεται με παχιά νεφελώδη σύννεφα σχεδόν όλη την ώρα και θα είχαμε σίγουρα προβλήματα με την ηφαιστειακή δραστηριότητα εκεί.

Η Γη θα μετατραπεί σε μια πύρινη σφαίρα.


Ο μεγάλος επιστήμονας προέβλεπε επίσης ότι ο πλανήτης μας θα γίνει μια πύρινη σφαίρα σε λιγότερο από 600 χρόνια. Μέχρι τότε, η Γη θα είναι τόσο υπερπληθυσμένη ώστε η κατανάλωση ενέργειας θα κάνει τον πλανήτη να καεί και η ανθρώπινη φυλή θα χαθεί.

Ο Hawking πρόσθεσε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα καταστήσει τις συνθήκες στη Γη παρόμοιες με την Αφροδίτη, όπου η μέση θερμοκρασία είναι περίπου 250 βαθμούς Κελσίου, το θειϊκό οξύ συχνά θα πέφτει σαν βροχή από τον ουρανό και θα υπάρξουν ταχύτητες ανέμου μέχρι τα 100 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Ο φυσικός είπε: "Η αλλαγή του κλίματος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και είναι ένας που μπορούμε να αποτρέψουμε αν δράσουμε τώρα".

Πιστεύετε ότι οι προβλέψεις του Stephen Hawking μπορούν να βγουν αληθινές;

Πείτε την άποψη σας στην σελίδα μας στο facebook και κοινοποιήστε το άρθρο ώστε να ενημερωθούν και οι φίλοι σας.

RollingStone.gr