Φιάσκο με την χασισοφυτεία στην Καρδίτσα - 10.500 δενδρύλια κλωστικής κάνναβης ξερίζωσαν οι Aρχές


Σε φιάσκο εξελίχθηκε η ανακάλυψη μεγάλης «χασισοφυτείας» στην Καρδίτσα, αφού η φφυτεία με τα 10.500 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκρίζωσαν οι αρχές την περασμένη Τρίτη ήταν τελικώς κλωστική κάνναβη.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης και καλλιεργητής της έκτασης, ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, φαίνεται πως έχει όλα τα νόμιμα παραστατικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι επειτα από αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε σε αγρόκτημα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν συνολικά από 10.564 δενδρύλλια, ύψους 0,30 έως 1,70 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους 1.250 γραμμαρίων και έξι γυάλινα φιαλίδια με έλαιο άγνωστης χημικής σύστασης. Μάλιστα οι αρχές μετά την σύλληψη του άνδρα είχαν προχωρήσει σε παρουσίαση των ευρημάτων σε σχετική συνέντευξη τύπου κατά την διάρκεια της οποίας τόνισαν πως κατόπιν έρευνας που έγινε στην οικεία του καλλιεργητή είχαν βρεθεί και κατασχεθεί και σπόροι κάνναβης.

Ο καλλιεργητής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας όπου και δήλωσε πως το σύνολο της καλλθιέργειάς του ήταν κλωστική κάνναβη και ουδεμία σχέση έχει με ναρκωτικές ουσίες. Χαρακτηριστικά ο συλληφθής φέρεται να δήλωσε πως θα ήταν αδύνατο να καλλιεργήσει μία τόσο μεγάλη έκταση με χασίς σε ένα τόσο ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους σημείο.

[Πηγή]