9χρονο γκέι αγόρι αυτοκτόνησε επειδή δεν άντεχε το μπούλινγκ που δεχόταν από τους συμμαθητές του


Ένα νεαρό γκέι αγόρι αυτοκτόνησε μόλις τέσσερις μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επειδή δεν άντεχε το μπούλινγκ που δεχόταν, ισχυρίζεται η μητέρα του.

Την Πέμπτη, ο 9χρονος Jamel Myles, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι της οικογένειάς του στο Ντένβερ.

“Τέσσερις μέρες πρόλαβε να πάει στο σχολείο,” δήλωσε η μητέρα του Leia Pierce στο KDVR . “Δεν μπορούσα να το δεχθώ όταν μου το έλεγαν.”


“Το μωρό μου αυτοκτόνησε,” συνέχισε η μητέρα του Pierce. “Δεν του άξιζε αυτό. Ήθελε να κάνει όλους γύρω του ευτυχισμένους, ακόμα και όταν εκείνος δεν ήταν. Τον θέλω πίσω απεγνωσμένα.”

Η Pierce λέει ότι ο γιος της της είπε λίγες εβδομάδες νωρίτερα ότι ήταν γκέι.

“Και έδειχνε τόσο φοβισμένος όταν μου το έλεγε…”


“Στην αρχή νόμιζα ότι έπαιζε, έτσι τον κοίταξα και του είπα “Ακόμα κι έτσι, εγώ σε αγαπώ…

Η Pierce είπε ότι ο γιος της ήθελε να πει στους συμμαθητές του ότι ήταν ομοφυλόφιλος επειδή είχε αποδεχθεί τον εαυτό του.

Είπε επίσης ότι ήθελε να αρχίσει να ντύνεται πιο θηλυκά.


Πήγε στο σχολείο και είπε στους συμμαθητές του ότι είναι ομοφυλόφιλος και πως είναι περήφανος για αυτό,” πρόσθεσε η μητέρα.

Αλλά λίγες μέρες αφότου μίλησε στους συμμαθητές του σχετικά με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, η Pierce βρήκε το γιο της νεκρό στο σπίτι.

Είμαι συντετριμμένη,” είπε η Pierce. “Ο γιος μου είπε στην μεγαλύτερη κόρη μου πως τα παιδιά στο σχολείο του είπαν να αυτοκτονήσει. Λυπάμαι που δεν είχε έρθει σε μένα…”

Μια ιατρική έκθεση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα επιβεβαίωσε ότι η αιτία θανάτου του παιδιού ήταν η αυτοκτονία.


Την Παρασκευή, οι υπεύθυνοι του σχολείου έστειλαν επιστολή στους γονείς για να τους ενημερώσουν για τον τραγικό θάνατο του 9χρονου και είπαν ότι θα παρέχουν ψυχολογική στήριξη στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του.

Είναι πάντα δύσκολο όταν κάποιο παιδί φεύγει απ’ τη ζωή, ειδικά μ’ αυτόν τον τρόπο,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του σχολείου, κος Will Jones, στο The Denver Post.

Είμαι νεκρή μέσα μου. Ήταν όμορφος. Ήταν καταπληκτικός. Έχασα το μεγαλύτερο δώρο μου,” είπε η μητέρα του παιδιού.

Ζητάει περισσότερη «υπευθυνότητα» έναντι των νταήδων.

“Νομίζω ότι τα παιδιά που τον κορόιδεψαν πρέπει να μάθουν ότι έκαναν λάθος. Οι γονείς τους είναι υπεύθυνοι γιατί προφανώς είτε μαθαίνουν τα παιδιά τους να συμπεριφέρονται έτσι, είτε αδιαφορούν όταν βλέπουν πως έχουν συμπτώματα ρατσιστικής και ομοφοβικής συμπεριφοράς.”