Οι χώρες που έχουν θρησκευτικά σύμβολα στις σημαίες τους (photos)


Οι χριστιανοί, το ισλάμ και οι άλλοι

Η θρησκεία εξακολουθεί να παίζει μεγάλο ρόλο για πολλές χώρες του πλανήτη. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Pew, υπάρχουν 64 χώρες των οποίων οι εθνικές σημαίες έχουν θρησκευτικά σύμβολα. Μεταξύ αυτών 31 χώρες έχουν χριστιανικά σύμβολα (το 48% από τις 64 χώρες), ενώ 21 χώρες (το 33%) έχουν σύμβολα που παραπέμπουν στο ισλάμ.

Μεταξύ των 63 υπάρχουν 5 χώρες που η σημαία τους έχει σύμβολα βουδιστικά ή ινδουιστικά, η σημαία του Νεπάλ έχει σύμβολα και βουδιστικά και ινδουιστικά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη σημαία της Ινδίας.

Φυσικά υπάρχουν και σύμβολα άλλων θρησκειών σε εθνικές σημαίες, όπως της Ιαπωνίας και του Μεξικό. Η σημαία των ΗΠΑ δεν έχει θρησκευτικό σύμβολο αλλά οι σημαίες κάποιων πολιτειών φέρουν σταυρό. Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά στοιχεία της έρευνας.

Χριστιανισμός (31 χώρες)


Ισλάμ (21 χώρες)


Άλλες θρησκείες,Βουδισμός, Ινδουισμός, Ιουδαϊσμός


(σ.σ. Παρατηρήσαμε ότι η σημαία της Αυστρίας δεν έχει θρησκευτικό σύμβολο, παρότι την κατατάσσουν στις χώρες με χριστιανικό σύμβολο. Διαβάζοντας την ανάλυση της CIA δεν βρήκαμε προφανή λόγο να μπει σε αυτή την κατηγορία, αν και τα χρώματά της συνδέονται με μάχη της Τρίτης Σταυροφορίας.)

Πηγή: athensvoice.gr