Εκατομμυριούχος προσφέρει δωρεάν σπίτι στον άστεγο ήρωα που έσωσε τα παιδιά στο μακελειό του Μάντσεστερ


Μέσα στην φρίκη της επίθεσης στο Manchester, έχουν αναδυθεί και ιστορίες ευγένειας και ενότητας, δυναμώνοντας την πίστη μας στην ανθρωπότητα. Ο άστεγος Stephen Jones έχει θεωρηθεί ήρωας εξαιτίας των ανιδιοτελών πράξεών του έπειτα από την θανατηφόρα έκρηξη.

Ο Mr Jones κοιμόταν δίπλα στο Manchester Arena την Δευτέρα το απόγευμα όταν εξερράγη η βόμβα, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας 69. Ο Jones έτρεξε να βοηθήσει τους τραυματισμένους, βγάζοντας βλήματα από το πρόσωπο ενός μικρού κοριτσιού και οδηγώντας το στην ασφάλεια.


Ο πρόεδρος της West Ham, David Sullivan, και ο γιος του, Dave Jnr, συγκινήθηκαν τόσο από τις πράξεις του άστεγου που απευθύνθηκαν στα social media ώστενα τον βρουν. ‘Εγώ και ο πατέρας μου θέλουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι για τον άστεγο αυτόν άντρα στο Manchester για 6 μήνες για να τον βοηθήσουμε να ορθοποδήσει,’ είπε ο Dave Jnr στο Tweeter.

‘Εάν μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή μαζί του θα το εκτιμούσαμε. Τέτοιες ανιδιοτελείς πράξεις χρειάζονται επιβράβευση.’


Μερικές ώρες αργότερα, ο Dave Jnr αποκάλυψε ότι είχε βρει τον καλό αυτό σαμαρείτη και του πρόσφερε να του νοικιάσει ένα σπίτι μέχρι να σταθεί στα πόδια του.

‘ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ STEVE! Αυτό δείχνει την δύναμη των social media. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου.’

Ο Mr Jones είναι μόλις ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που κάνουν καλές πράξεις σε παρόμοιες τραγωδίες. Πολλοί δωρίζουν φαγητό σε νοσοκομεία, ταξιτζήδες μεταφέρουν δωρεάν όσους το έχουν ανάγκη και γίνονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να δωρίσουν αίμα.


Οι σκέψεις σας;