77χρονη γυναίκα έδωσε 15.000 ευρώ σε αστυνομικό για να της κρύψει 10 χρόνια από την ταυτότητα


Στο Εφετείο της Κω αναμένεται σε λίγες μέρες η δίκη μιας Ελληνογαλλίδας, 77 ετών που δωροδόκησε αστυνομικό για να της κόψει 10 χρόνια από την ταυτότητα.

Η γυναίκα είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για δωροδοκία αστυνομικού καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, του έδωσε 15.000 ευρώ για να αλλάξει την ταυτότητά της και να δείχνει 10 χρόνια νεότερη.

Η 77χρονη ευκατάστατη Ελληνογαλλίδα ζει στην Κάλυμνο και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 14 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, για την κατηγορία της δωροδοκίας.

Είχε προσκομίσει στο Αστυνομικό Τμήμα πλαστά έγγραφα, που θα την εμφάνιζαν νεότερη, ωστόσο είχε δώσει και στον αστυνομικό 15.000 ευρώ προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια, όταν συνειδητοποίησε την απάτη της.

Η ίδια στο αυτόφωρο ισχυρίστηκε πως δεν είχε εκείνη την ώρα συνείδηση της σοβαρότητας των πράξεων της και πως τελούσε σε διαταραχή λογικής.

Τότε ισχυρίστηκε ότι περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες ως χήρα και μητέρα ενός ΑΜΕΑ και ότι από φιλαρέσκεια και απερισκεψία επιχείρησε να φαίνεται νεότερη στην ταυτότητά της.

Σε μερικές μέρες θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Αυτή τη φορά ευελπιστούν όλοι να αποκαλύψει στον πρόεδρο του δικαστηρίου την πραγματική της ηλικία.

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός πως δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα, η οποία θα την εμφάνιζε μικρότερη, στη Γαλλία, για λόγους συνταξιοδότησης, καθώς τα στοιχεία της είναι ήδη καταχωρημένα στη χώρα έπειτα από τον γάμο της με Γάλλο.