Αν ισχύει, θα «χαρεί» όλη η Ελλάδα – Πως είπατε; Ο Πούτιν βάζει σε εφαρμογή, το σχέδιο «ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»


Το τελευταίο διάστημα, πολλοί άνθρωποι είδαν την φιλία του Πούτιν και του Ερντογάν με κακό μάτι. Ειδικά στην χώρα μας, πολλοί άνθρωποι είχαν την εντύπωση, ότι ο Πούτιν δουλεύει για την Ελλάδα. 

Αυτό εννοείτε ότι δεν μπορεί να ισχύει, αφού ο συγκεκριμένος ηγέτης είναι πρόεδρος της Ρωσίας και όχι της χώρας μας.

Η είδηση όμως που μας δίνει η βρετανική εφημερίδα The Sun, έρχεται να ταράξει τα νερά όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Διαβάστε αναλυτικά, γιατί μιλάμε για μια πολύ θετική εξέλιξη για την ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα λοιπόν (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ), ο Πούτιν ήδη έχει δημιουργήσει δύο βάσεις στην Λιβύη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ρώσοι έστειλαν δυνάμεις της GU (στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας), των Spetsnaz, πυραύλους Kalibr και φυσικά τους S-300 και όλα αυτά, για να ελέγξουν τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.
Έρχεται η λογική ερώτηση: ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
Ο Πούτιν με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρει να κάνει την Ρωσία ηγέτιδα δύναμη, σε όλο τον πλανήτη και παράλληλα θα καταφέρει να φανεί ως η προστάτιδα της Ευρώπης (η Ρωσία). Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι η Λιβύη είναι μια χώρα με πολλά….πετρέλαια. Μιλάμε δηλαδή, για την απόλυτη κίνηση ΜΑΤ.

Επίσης, ο Πούτιν κλείνει το μάτι στους ιδεολογικούς του συμμάχους στην Ευρώπη. Σαλβίνι, Λεπέν, Όρμπαν κλπ, όλοι θα ευχαριστηθούν ιδιαίτερα αν τελικά ο Πούτιν καταφέρει να φέρει εις πέρας το σχέδιο το οποίο δεν έχει όνομα, αλλά θα μπορούσε να λέγεται επιχείρηση: ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!

Διευκρίνιση
Κακά τα ψέματα, πολλές φορές έχουμε ακούσει διάφορα (από τα Μέσα Ενημέρωσης) αλλά στην πράξη δεν είδαμε να γίνεται τίποτα. Το μόνο που μένει, είναι να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που μετέδωσε η The Sun. Όπως και να έχει όμως, μόλις σήμερα, έγινε και κάτι άλλο γνωστό.

Η ανακοίνωση της Συριακής κυβέρνησης

Διαβάζουμε στο alphatv:
Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει αμνηστία στους άνδρες που λιποτάκτησαν από τον στρατό ή απέφυγαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, δίνοντάς τους περιθώριο αρκετών μηνών για να παρουσιαστούν χωρίς να τιμωρηθούν.

Ο φόβος της στρατολόγησης, το ενδεχόμενο τιμωρίας επειδή δεν κατατάχθηκαν ή για λιποταξία αναφέρεται συχνά από τις οργανώσεις αρωγής ως ένας από τους βασικούς λόγους τους οποίους πολλοί μετανάστες επικαλούνται για την επιφυλακτικότητά τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σε διάταγμα που ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επεσήμανε ότι η αμνηστία αφορά τη λιποταξία εντός και εκτός Συρίας.

Οι άνδρες που ζουν στη Συρία θα έχουν περιθώριο τεσσάρων μηνών για να εκμεταλλευθούν αυτή την αμνηστία, ενώ όσοι ζουν στο εξωτερικό έξι μήνες.

Βάσει του συριακού στρατιωτικού νόμου, οι λιποτάκτες μπορούν να καταδικαστούν σε πολλά χρόνια φυλάκιση, αν εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και δεν επιστρέψουν έπειτα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Από τον Μάρτιο του 2011 που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία πολλοί στρατιώτες λιποτάκτησαν, κάποιοι εντάχθηκαν στις τάξεις των ανταρτών και άλλοι προσπάθησαν να γλιτώσουν από τις μάχες. Περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της Συρίας προ του πολέμου έχει εγκαταλείψει τις εστίες του. Περίπου 5 εκατομμύρια Σύροι ζουν στο εξωτερικό, ενώ άλλοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι.

Αν και η αμνηστία καλύπτει τη λιποταξία, δεν αφορά όσους πολέμησαν εναντίον του κυβερνητικού στρατού ή εντάχθηκαν στις τάξεις των ανταρτών.

Ο Λίβανος έχει ανακοινώσει ότι 50.000 Σύροι, από τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο που ζουν στη χώρα, έχουν επιστρέψει εθελοντικά στη Συρία φέτος.

Ωστόσο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) επεσήμανε ότι δεν πληρούνται ακόμη οι προϋποθέσεις για μαζικές επιστροφές προσφύγων. Μιλώντας από τη Βηρυτό τον Αύγουστο ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ Φιλίπο Γκράντι επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες ανησυχούν για το ενδεχόμενο να στρατολογηθούν μόλις επιστρέψουν στη Συρία, αλλά και για την απουσία υποδομών στην πατρίδα τους.

Συμπέρασμα
Είτε επαληθευτούν οι πληροφορίες της Βρετανικής εφημερίδας, είτε όχι, η συμβολή της Ρωσίας στον πόλεμο του Άσαντ εναντίον των τζιχαντιστών, θα φέρει καλά αποτελέσματα και οι προσφυγικές ροές, θα μειωθούν στο ελάχιστο. Αυτό προϋποθέτει βέβαια, να υπάρχει και η κατάλληλη πολιτική βούληση στην Ελλάδα, είτε από την παρούσα κυβέρνηση (δύσκολο), είτε από την επόμενη (το πιθανότερο).

[Πηγή]