Κυβερνοεπίθεση των Anonymous Greece κατά κυβέρνησης και αστυνομίας της Αλβανίας


Κυβερνοεπίθεση κατά των ιστοσελίδων της κυβέρνησης της Αλβανίας και των αλβανικών αστυνομικών αρχών πραγματοποίησαν οι Anonymous Greece, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.


Οι Έλληνες Anonymous εξέφρασαν την στήριξή τους στην απόφαση του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να ανεβάσει την ελληνική σημαία στο σπίτι του, σε χωριό στην Αλβανία.

Ωστόσο, καταδίκασαν τις κινήσεις της αλβανικής αστυνομίας, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή στον 35χρονο.

Αναλυτικά, η ανάρτησή τους για τις επιθέσεις στη σελίδα τους στο Facebook:

«Το άρθρο κάθε αστυνομίας λέει ότι σε περίπτωση που ο δράστης έχει όπλο τον πυροβολείς σε σημείο πού δεν μπορεί να ανταποκριθεί… όπως είναι τα πόδια. Και με τόσους αστυνομικούς μπροστά και πίσω, καταφέρνεις εύκολα να τον φέρεις σε αυτήν την θέση και να τον συλλάβεις. Εδώ όμως δεν έγινε τίποτα τέτοιο. Ήταν καθαρό ξεκίνημα της Αλβανικής αστυνομίας διότι ο Κωνσταντίνος, την ημέρα γιορτής για την Ελλάδα, ανέβασε την σημαία πάνω από το σπίτι του, στο χωριό. Ότι έπαθαν τα συστήματα της Κυβέρνησης Gabon αυτές τις ημέρες κάτι ανάλογο θα συμβεί και στα συστήματα της Κυβέρνησης της Αλβανίας!».


Όπως αποκάλυψαν πηγές στο topontiki.gr, οι Anonymous δεν θα σταματήσουν σε αυτές τις επιθέσεις. Επόμενος στόχος των χακτιβιστών (hacktivists) είναι οι τράπεζες της Αλβανίας.