Το «σαγαπώ» της Ειρήνης Λαγούδη στον γιατρό πριν εκείνος δώσει εντολή να την σκοτώσουν


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της τον Ιανουάριο του 2018 στην παραλίμνια περιοχή της Μυρτιάς, στην Τριχωνίδα. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία εναντίον του γιατρού και πρώην συντρόφου της Ειρήνης Λαγούδη για τη δολοφονία της 44χρονης γυναίκας.

Από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον αγνώστων προσώπων ενώ τώρα πια υπήρξε προσωποποίηση για τουλάχιστον ένα άτομο στην ήδη ασκηθείσα δίωξη εκ μέρους του κύριου Εισαγγελέα Αγρινίου και αυτό το πρόσωπο είναι ο γιατρός ο οποίος κατηγορείται ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της 44χρονης.

Και ενώ η ανάκριση συνεχίζεται δεν αποκλείεται να ασκηθούν και νέες διώξεις σε άτομα που ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.


Πάντως από την πρώτη στιγμή ο αδελφός και τα παιδιά της άτυχης 44χρονης μιλούσαν για δολοφονία μιας και η Ειρήνη Λαγούδη δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει, όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας. Τα ευρήματα μέσα και έξω από το αυτοκίνητο της 44χρονης που εντοπίστηκαν από τους ειδικούς πραγματογνώμονες και τους δικηγόρους που έβαλε η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη, αλλά και οι νέες καταθέσεις οδήγησαν τον Εισαγγελέα Αγρινίου στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Το τελευταίο «σ’ αγαπώ»

Η τελευταία φορά που η Ειρήνη Λαγούδη και ο γιατρός- σύντροφός της συναντήθηκαν ήταν την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στην Αθήνα σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας που ερεύνησε την υπόθεση. Το παράνομο ζευγάρι πηγαίνει για φαγητό και καφέ, ενώ περνούν τη νύχτα στο αυτοκίνητο του γιατρού σε απόμερο μέρος του parking του ΚΑΤ.

Το πρωί της Παρασκευής, το ζευγάρι χωρίζει, εκείνος κατευθύνεται προς το Αγρίνιο, ενώ η 44χρονη πηγαίνει προς τα ΚΤΕΛ για να επιστρέψει. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, εκείνο το πρωινό φαίνεται να στέλνει στη σύζυγο του γιατρού η οποία βρίσκεται στο σπίτι της στον Πύργο, γραπτό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο «Αγαπώ τον Ν. Εχουμε σχέση 4 χρόνια και θέλω να τον παντρευτώ». Μόλις λαμβάνει το μήνυμα αυτό η σύζυγος του γιατρού του τηλεφωνεί για να δει αν συμβαίνει κάτι χωρίς να τον ρωτήσει για τη σχέση αυτή.


Το βράδυ που η Ειρήνη Λαγούδη έχει επιστρέψει από την Αθήνα στην Κατοχή στέλνει νέο γραπτό μήνυμα στη σύζυγο του γιατρού με το περιεχόμενό του να είναι το ίδιο με εκείνο του μηνύματος που είχε στείλει στο πρωί της ίδιας ημέρας. Η σύζυγος του γιατρού του τηλεφωνεί αναφέροντάς του για το μήνυμα και ακολουθεί έντονη λογομαχία. Το πρωί του Σαββάτου, ημέρα εξαφάνισης της 44χρονης, ο γιατρός φεύγει από το Αγρίνιο και κατευθύνεται στον Πύργο για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες η κίνηση αυτή έχει καταγραφεί από τις κάμερες της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου. Από τον Πύργο παίρνει την οικογένειά του και επιστρέφει στο σπίτι του στο Αγρίνιο.

Εκεί θα μείνει μέχρι να λάβει μήνυμα από το κινητό τηλέφωνο της Ειρήνης που έγραφε: «Σε αγάπησα πάντα θα σε αγαπώ. Θα τα πούμε στην άλλη ζωή».

Το χρονικό

Εννέα μήνες έχουν περάσει, από εκείνη τη στιγμή που ο εκπαιδευμένος σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ, εντόπισε στην παραλίμνια περιοχή της Μυρτιάς, στην Τριχωνίδα, το μισοκαμμένο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, με το σώμα της να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα και το πρόσωπο και τα χέρια της με εγκαύματα προϊόν πυρκαγιάς, που προκλήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος.

Εννέα μήνες, και η υπόθεση θανάτου της όμορφης Ειρήνης από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας εξελισσόταν σε γρίφο για δυνατούς λύτες τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Όταν το σώμα της Ειρήνης Λαγούδη εντοπίστηκε, στα χέρια και στο πρόσωπο υπήρχαν εγκαύματα, ενώ στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ένα μπλε μπιτόνι και δίπλα από το άψυχο κορμί της 44χρονης ένας αναπτήρας. Στην αρχή όλοι μιλούν για δολοφονία, ωστόσο, η ιατροδικαστική έρευνα δείχνει ως αίτια θανάτου «δηλητηρίαση δια της εισπνοής», κάνοντας τους περισσότερους να στραφούν στο σενάριο της αυτοκτονίας. Με τη μικροσκοπική εξέταση ανιχνεύθηκε στους αεροφόρους αγωγούς της γυναίκας αιθάλη, μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την καύση μαζούτ ή ντίζελ, κάτι που καταδεικνύει πως όταν μπήκε η φωτιά μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου η 44χρονη βρισκόταν ακόμη στη ζωή. Το χέρι όμως που έβαλε την φωτιά κανείς δεν το γνωρίζει.

Κι αν η αρχική έρευνα δείχνει αυτοχειρία, τα παιδιά και ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη, επιμένουν πως ο θάνατος της αγαπημένης τους ήταν μια καλά σχεδιασμένη δολοφονία από αγνώστους.

Για το λόγο αυτό πριν από μερικούς μήνες , τα παιδιά και ο αδελφός της 44χρονης κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων δραστών μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων, Ειρήνη Μαρούπα, Κωνσταντίνο Ζώη και Βασίλειο Ταουξή.


Τι ανέφερε στην μήνυση η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη

Στην τρισέλιδη μήνυσή της η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη αναφέρει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου όλο το χρονικό της εξαφάνισης της 44χρονης, την 6 Ιανουαρίου μέχρι τον εντοπισμό της από την 6η ΕΜΑΚ το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου. Αναφέρει πως καθ’ όλη τη διάρκεια οι συγγενείς και οι φίλοι την αναζητούσαν επίμονα χωρίς αποτέλεσμα.

Στη δεύτερη σελίδα της μηνύσεως τα παιδιά και ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη, αναφέρουν ότι, η αδικοχαμένη αδελφή και μητέρα ήταν ένας δυναμικός άνθρωπος ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του συζύγου της αφού ανέλαβε και διεκπεραίωνε όλες τις υποχρεώσεις της τόσο απέναντι στα παιδιά της όσο και απέναντι στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα, αναφέρουν πως η Ειρήνη σχεδίαζε με την κόρη της Καλλιόπη ταξίδι για τη Γαλλία για το μεταπτυχιακό της, ενώ σχεδίαζε να μετακομίσει στην Αθήνα με την ανήλικη κόρη της.

«Ουδέποτε υπήρξε κατηφής, μελαγχολική, ούτε αντιμετώπιζε οιοδήποτε ψυχολογικόν ή έτερον πρόβλημα. Μάλιστα δε την πρωτοχρονιά την περάσαμε όλοι μαζί στην Αθήνα. Εξ απάντων των ανωτέρω προκύπτει ότι ουδένα λόγον είχεν να καταστεί αυτόχειρ. Πιστεύομεν ακραδάντως κύριε Εισαγγελεύ ότι ο θάνατός της αδελφής και μητρός μας ήτο αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ήτοι ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ως αυτή στοιχειοθετείται εις τας διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, καθόσον οι συνθήκες του θανάτου της προσιδιάζουν ευθέως σε δολοφονία και όχι σε αυτοχειρία. Δια ταύτα υποβάλλουμε μήνυση κατά αγνώστων δραστών, οι οποίοι δολοφόνησαν την αδελφή και μητέρα μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η μήνυση των παιδιών και του αδελφού της 44χρονης.

«H αείμνηστη Ειρήνη ήταν αγωνίστρια της ζωής και ταγμένη στο μεγάλωμα των παιδιών της. Είχε αναλάβει πρόωρα ακόμα και για την ηλικία της όλα τα οικογενειακά βάρη λόγω της ανιάτου ασθενείας συζύγου της , ο οποίος μετά απεβίωσε και εδώ και πολλά χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ανατροφή των παιδιών της . Τα σπούδασε και προγραμμάτιζε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία για τη μεγάλη κόρη της. Τις προηγούμενες μέρες ήταν ευτυχισμένη και συμμετείχε σε οικογενειακή γιορτή. Την ίδια μέρα του θανάτου της είχε αγοράσει γλυκά και άλλα εδέσματα και προετοίμαζε γιορτή για την επόμενη μέρα λόγω της ονομαστικής εορτής του γιου της. Μια πλειάδα τεχνικών λεπτομερειών που αναλύουν διεξοδικά οι τεχνικοί αναλυτές – δικαστικοί πραγματογνώμονες και ο ιατροδικαστής μαρτυρούν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε καμία περίπτωση για αυτοκτονία-αυτοχειρία».

Πηγή: protothema.gr