Νεοϋορκέζα εκατομμυριούχος «μεταμφιέζεται» σε ρακοσυλλέκτρια για να συμπληρώσει το εισόδημά της


Κατάπληξη έχει προκαλέσει η απόφαση μίας 60χρονης εκατομμυριούχου και διευθύντριας εταιρείας real estate στη Νέα Υόρκη, η οποία καθημερινά συλλέγει τσίγκινα κουτάκια μπύρας κι αναψυκτικών, με σκοπό αφ' ενός να σκοτώσει την ώρα της κι αφ' ετέρου να «συμπληρώσει» το εισόδημά της.

Η Λίζα Φιεκόφσκι, που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες με τις αγοραπωλησίες ακινήτων στην αμερικανική μητρόπολη έκανε καθημερινή της συνήθεια την πρωινή βόλτα σε ακτίνα μερικών τετραγώνων από την πολυτελή της κατοικία στην γειτονιά του Μπρούκλιν, μαζεύοντας από τον δρόμο και τους κάδους απορριμμάτων όσα κουτάκια βρίσκει.

Από την πώλησή τους, στη συνέχεια, σε εταιρεία μεταποίησης των ανακυκλωμένων σκουπιδιών η 60χρονη επιχειρηματίας βγάζει σε καθημερινή βάση το ποσό των 20 με 30 δολαρίων, το οποίο σε μηνιαία βάση της αποφέρει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 900 δολαρίων.


Σύμφωνα με την New York Post στην οποία μίλησε η Φιεκόφσκι, η αρχή της περίεργης αυτής συνήθειας εντοπίζεται πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν θέλησε να κρατήσει καθαρή την γειτονιά της από διαφόρων ειδών σκουπίδια.
Διαπιστώνοντας, όμως, πως θα μπορούσε να βγάλει κι ένα extra εισόδημα από το χόμπι της αυτό, αποφάσισε να κάνει την συλλογή των τσίγκινων κουτιών, ρουτίνα, με την ίδια να εμφανίζεται αμετανόητη κι αποφασισμένη να συνεχίσει για όσο την κρατούν τα πόδια της.

Μάλιστα, μερικές φορές δεν μένει μόνο στα κουτάκια αναψυκτικών αλλά συλλέγει κάθε είδους πεταμένο αντικείμενο που θα μπορούσε να της φανεί χρήσιμο, όπως ομπρέλες, φούρνους μικροκυμάτων και ζάντες, τα οποία στη συνέχεια μεταπουλάει σε επιχειρήσεις μεταχειρισμένων αντικειμένων.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η περιουσία της εκατομμυριούχου ρακοσυλλέκτριας ανέρχεται στα περίπου 8 εκ. δολάρια, ενώ στην κατοχή της βρίσκονται δεκάδες διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.