Υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να λέμε, Βόρεια Ήπειρος – Βόρεια Μακεδονία όμως;


Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε πολλά και διάφορα για την Βόρεια Ήπειρο. Με αφορμή την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τον απανταχού ελληνισμό.

Αρκετοί άνθρωποι με εξουσία, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος αλλά μόνο Νότια Αλβανία. Αν και υπάρχει ελληνική κοινότητα στην Βόρεια Ήπειρο, η οποία μάλιστα είναι αναγνωρισμένη, ΚΑΠΟΙΟΙ συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια τους.

Ο όρος Βόρεια Ήπειρος, χρησιμοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά στις 17 Μαϊου 1914 με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, προσδιορίζοντας το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην περιοχή.
Τα πράγματα όμως άλλαξαν στην χώρα μας, αφού υπάρχουν άνθρωποι με εξουσία οι οποίοι δεν επιθυμούν να λέμε ότι υπάρχει η Βόρειος Ήπειρος.

Ο κ.Φίλης, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να λέμε στην ουσία Βόρεια Ήπειρος, αλλά νότια Αλβανία:Την ίδια ώρα, η σημερινή κυβέρνηση αποκαλεί Βόρεια Μακεδονία, τα Σκόπια. Δηλαδή πειράζει να λέμε ότι υπάρχει Βόρεια Ήπειρος, αλλά δεν πειράζει να λέμε ότι υπάρχει Βόρεια Μακεδονία.

Όταν ο κ.Φίλης, είπε ότι το σύνθημα η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, μπορεί να ληφθεί ως μια αλυτρωτική δήλωση:


Πηγή: el.gr