29 Ιουνίου 2022 10:52

Σε φυλάκιση 30 ετών καταδικάστηκε ο R. Kelly

Για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και ανήλικων κοριτσιών

 

Ο γνωστός τραγουδιστής του R&B R. Kelly –κατά κόσμον Robert Sylvester Kelly- καταδικάστηκε σε πινή φυλάκισης 30 ετών, καθώς το δικαστήριο του Μπρούκλιν τον έκρινε ένοχο για συμμετοχή σε δίκτυο σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών και ανηλίκων κοριτσιών με δράση που εκτεινόταν σε δεκαετίες.
 
Ο 55χρονος μουσικός είχε ήδη καταδικαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για εννέα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων σύσταση και συμμορία και trafficking, μετά από δίκη πέντε εβδομάδων. Ανακοινώνοντας την ποινή, η δικαστής Ann Donnelly είπε στον Kelly ότι «η κοινωνία πρέπει να προστατευτεί από τέτοιες συμπεριφορές».
 
Αρχικά, ο Kelly αντιμετώπισε κατηγορίες ότι κακοποίησε σεξουαλικά έξι γυναίκες, ωστόσο, το γεγονός ότι τα στοιχεία έδειχναν ότι τα θύματά του ήταν πολλά περισσότερα, εξ ου και η κατηγορία για σύσταση και συμμορία.
 
Έντεκα θύματά του κατήγγειλαν ότι ο τραγουδιστής τα υπέβαλε σε σαδιστικές πράξεις όσο ήταν ανήλικα, ενώ οι κακοποιητικές συμπεριφορές του ήταν «κοινό μυστικό» στο χώρο της μουσικής για πολλά χρόνια, χωρίς ωστόσο να μιλά κανείς.
 
Σημειώνεται ότι ο R. Kelly το 1994 είχε παντρευτεί παράνομα την Aaliyah όταν εκείνη ήταν μόλις 15 ετών, ενώ εκείνος 27. Ο γάμος ακυρώθηκε μετά από μερικούς μήνες, ενώ δικαστικές πηγές εκτιμούσαν πριν την απόφαση ότι ο τραγουδιστής θα περάσει τουλάχιστον 25 χρόνια στη φυλακή.