19 Αυγούστου 2022 03:19

Η H&M παρουσιάζει μια capsule συλλογή denim που βασίζεται στην κυκλικότητα

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα H&M από τις 18 Αυγούστου

 

Η H&M παρουσιάζει με περηφάνια την επόμενη γενιά denim, που βασίζεται στην κυκλικότητα και δημιουργήθηκε με καινοτόμα μέσα. Αυτή η περιορισμένη έκδοση, είναι η πρώτη ανδρική συλλογή denim κατασκευασμένη από υφάσματα όπως CIRCULOSE® Viscose και TENCEL™ Lyocell με τεχνολογία REFIBRA™, υφαντικές ίνες που κάνουν τη μόδα του αύριο, πραγματικότητα σήμερα.

Εξερευνώντας νέα, καινοτόμα υλικά, η H&M επιδιώκει συνεχώς την επίτευξη του στόχου της κυκλικής οικονομίας στη μόδα. Το CIRCULOSE® Viscose είναι μια ίνα κυτταρίνης που δημιουργείται από υπολείμματα υφασμάτων, όπως παλιά denim και ξύλο. Το TENCEL™ Lyocell με τεχνολογία REFIBRA™ είναι μια ίνα κυτταρίνης που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα υπολείμματα βαμβακιού και εν μέρει ξύλο. Η προσθήκη αυτών των υλικών - μαζί με το ανακυκλωμένο βαμβάκι στο πλαίσιο παραγωγής των denim - δημιουργεί υφάσματα που όχι μόνο είναι πιο βιώσιμα, αλλά εκπληκτικά απαλά στην αφή και πιο ρευστά από εκείνα που κατασκευάζονται αποκλειστικά από βαμβάκι.

Αυτή η μοναδική έκφραση, βρίσκει εφαρμογή σε εξαιρετικά άνετα ρούχα εμπνευσμένα από την κουλτούρα του denim στην Άπω Ανατολή και τα κλασικά αμερικάνικα «ρούχα εργασίας». Οι φαρδιές σιλουέτες συνδυάζονται σε χαλαρά τονικά σύνολα, δίνοντας ένα ξεχωριστό νόημα στη σύγχρονη αισθητική του streetwear. Η συλλογή περιλαμβάνει τέσσερα ζευγάρια φαρδιά denim με πέντε τσέπες, δύο oversized πουκάμισα με κουμπιά, ένα oversized μπουφάν «εργασίας» και ένα σακάκι με φερμουάρ & κουκούλα, όλα σε απαλούς τόνους indigo με πετροπλυμένο φινίρισμα.

Η συλλογή περιλαμβάνει οκτώ τεμάχια και θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα H&M (Ερμού 54, Αθήνα &  Τσιμισκή 20-22 & Κομνηνών 16,  Θεσσαλονίκη) και στο hm.com από τις 18 Αυγούστου.