08 Σεπτεμβρίου 2022 02:21

Το Negroni Week κλείνει τα 10 του χρόνια!

Από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου γινόμαστε μέρος της μεγαλύτερης πρόποσης Negroni για καλό σκοπό!

Είστε έτοιμοι για το Negroni Week;

Ο παγκόσμιος θεσμός Negroni Week που δημιουργήθηκε από το Campari & το Imbibe magazine φέτος μπαίνει στη 10η χρονιά του. Και είναι ένας θεσμός που έχει αγκαλιάσει πολύ το ελληνικό κοινό καθώς το 2021 η Ελλάδα αναδείχθηκε 1η στην Ευρώπη και 2η στον κόσμο (μετά τις ΗΠΑ) σε συμμετοχή bars στο θεσμό, με σχεδόν 2.000 μαγαζιά να ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δράση.

Τα bars που συμμετέχουν στο Negroni Week προσφέρουν ένα μέρος των εσόδων, από κάθε Negroni που καταναλώνεται, για φιλανθρωπικό σκοπό. Το Νegroni φέτος κατέκτησε την 1η θέση ως το world’s best-selling cocktail (Drinks International, 2022)

Για τα 10 χρόνια ορόσημο, ο θεσμός θα στηρίξει ένα νέο φορέα, τη Slow Food, ένα διεθνές κίνημα τοπικών κοινοτήτων και ακτιβιστών που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 160 χώρες. Το Slow Food Negroni Fund θα στηρίξει απευθείας διεθνείς δράσεις που σχετίζονται με τον κλάδο της φιλοξενίας καθώς και εκπαιδευτικά projects που προωθούν την ενημέρωση για τα τρόφιμα και τα ποτά στην εποχή του fast eating.

Τι έχει να προσφέρει το Negroni 2022

Πιστό στο brand ethos του, το Campari διαχρονικά υποστηρίζει την κοινότητα των bartenders πιστεύοντας πως είναι οι masters της δημιουργικότητας, αποπνέοντας το Red Passion σε κάθε δημιουργία τους. Τα 10 χρόνια Negroni Week λοιπόν, εστιάζουν στο «Bartender’s Handshake», ένα διαχρονικό ritual που συμβολίζει τη φιλοξενία.  Σε ελεύθερη μετάφραση, είναι η έμπνευση & η δημιουργία ενός μοναδικού συνδυασμού συστατικών που αποτελούν το signature cocktail κάθε bartender που το προσφέρει ως ένδειξη φιλοξενίας σε φίλους και συναδέλφους που έρχονται στο bar που δουλεύει.

Φέτος το Negroni παρουσιάζει ένα twist του Bartender’s Handshake ritual, προσκαλώντας τους bartenders σε ολόκληρο τον κόσμο να δημιουργήσουν το δικό τους Negroni Handshake με σκοπό να τα απολαύσει το κοινό μέσα από μια σειρά θεαματικών events στα bars της πόλης κατά τη διάρκεια του Negroni Week, 12 – 18 Σεπτεμβρίου. Το Bartender’s Handshake digital challenge έχει ήδη ξεκινήσει από το Βασίλη Κυρίτση, Global icon της Campari και co-owner των The Clumsies και Line και συνεχίζει στην Ελλάδα με τους Γιώργο Νούλη bartender στο Γορίλας bar, Μαίρη Ταλαιπώρου bar manager του Nikkei Peruvian Restobar, Γιάννη Οικονόμου head bartender στο Casablanca social club, Ελπίδα Αντωνοπούλου bartender στο Barro Negro, Δημήτρη Καραπάνο bar manager στα Athenee και Island, Δημήτρη Ρούσσο bar leader του Mr.Fox και Δημήτρη Καιταλίδη bar manager στο The Nectar Distillery.

Ολοι εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε classic Negroni αλλά και τα signature Negronis των bartenders στα bars που συμμετέχουν στο θεσμό, ενισχύοντας το διεθνές φιλανθρωπικό έργο του Campari.

Για την εβδομάδα του Negroni Week, 12-18 Σεπτεμβρίου, σχεδιάζονται θεαματικά events σε trend setting bars της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. International guests όπως ο Giorgio Bargiani, Global Brand Ambassador του 1757 CinZano Vermouth di Torino και director of mixology στο νούμερο 1 bar του κόσμου The Connaught bar στο Λονδίνο αλλά και η ομάδα του Jerry Thomas Project από τη Ρώμη, θα κάνουν take over γνωστών Ελληνικών bars σερβίροντας μοναδικά twisted Negronis.
Το πρόγραμμα των Negroni Week events

Θα ζήσουμε επίσης την εμπειρία Negroni serving ritual κάνοντας κράτηση του #Table10 στα συνεργαζόμενα bars. Το Campari #Table10 είναι μια εμπειρία που δημιουργεί το Campari για τους καταναλωτές προκειμένου να απολαύσουν μοναδικά twisted Negronis με περίτεχνο τρόπο σερβιρίσματος από καταξιωμένους Έλληνες και International Guest bartenders σε  γνωστά bars Αθήνας και Θεσσαλονίκης κερδίζοντας συλλεκτικά δώρα Campari.

Δες το πρόγραμμα & κάνε κράτηση του #Table10 

H Campari Ambassador, Τόνια Σωτηροπούλου, λάτρης του brand και του Negroni δίνει την εκκίνηση του Negroni Week 2022 και προσκαλεί τους καταναλωτές να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο Negroni toast που έγινε ποτέ! Αρκεί να απολαύσεις ένα Negroni και να κάνεις πρόποση με tag στο δικό σου icon ενισχύοντας το μήνυμα του φετινού Negroni Week “Raise a Toast to an Icon”.

1. Κάνε share το Νegroni σου κάνοντας πρόποση στο δικό σου icon και tag το προφίλ που επιθυμείς.
2. Κάνε tag το @camparigreece, με τα hashtags #negroniweek22 #negroniweekgr.
Μάθε περισσότερα πατώντας το link που βρίσκεται στο bio! #apolafsteypeuthina

Δες την πρόσκληση της Τόνιας Σωτηροπούλου εδώ: https://youtu.be/xVrJlhcEGmQ